Ortheses en uw voeten

Een orthese is een op maat gemaakt hulpstukje van siliconenmateriaal dat gebruikt kan worden om drukplekjes van de tenen te ontzien.

orthesesdivers

Bij welke klachten helpt een orthese

Een orthese kan voor alle soorten drukplekken van de tenen gemaakt worren. Een voorbeeld is een likdoorn tussen of op de tenenen, een eelt of likdoornplekje door hemertenen bovenop of op de top van de tenen.

Een orthese, waar moet u op letten

orthese1orthese2


Het dragen van een orthese opbouwen, te beginnen met een uur per dag. Let op of geen irritaties of drukplekken ontstaan. Als dit het geval is ga dan naar de pedicure om het probleem te laten verhelpen. Laat iedere zes weken controleren of de orthese nog goed is. Bij mensen uit een risicogroep; diabetes of reumapatient of ouderen die moeilijk zelf kunnen controleren of de orthese nog goed is wordt aangeraden vaker langs te komen voor controle.

Hoe moet ik de orthese onderhouden

Hoe je de op maat gemaakte orthese plaatst legt de pedicure uit. De orthese wordt alleen overdag gedragen in dichte schoenen met sokken of kousen. 's Nachts wordt de othese niet gedrage omdat de huid dan tot rust moet komen. De orthese kan onderhouden worden met water en zeep en daarna met talkpoeder worden bestrooid bewaard in een plastic doosje.